Deserturi

#brownie copii #brownie #retete brownie

Reteta de brownie pe care o vor indragi toti copiii

Sunt savuroase si se vor termina de pe farfurie intr-o clipa! Aceasta reteta de browie reprezinta un desert usor de pregatit chiar si dimineata, inainte sa plece copiii la scoala.

 

Ingrediente:

- 125 ml de ulei vegetal si inca putin pentru ungerea tavii;

- 200 g ciocolata fara lapte, taiata bucati;

- 1 lingurita de cafea instant granule;

- 250 ml lapte de migdale indulcit;

- 1 lingurita de extract de vanilie;

- 200 g faina;

- 50 g praf de cacao;

- 100 g zahar brun;

- 75 g zahar pudra;

- 1 lingura praf de copt;

- 150 g nuci pecan maruntite;

Ingrediente pentru caramel:

- 75 g zahar brun;

- 125 ml crema de nuca de cocos;

- 1/2 lingurita amidon de porumb;

Cum se prepara:

- Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se unge cu ulei o tava cu lungimea de 20 cm si se acopera cu hartie de copt.

- Ciocolata taiata bucati se pune intr-un vas yena, care se aseaza peste o cratita cu apa fierbinte. Se lasa sa se topeasca ciocolata, apoi se da deoparte vasul din sticla. Se incorporeaza uleiul, cafeaua instant, laptele de migdale si vanilia.

- Intr-un castron mare se amesteca faina, pudra de cacao, zaharul, praful de copt si un praf de sare. Se toarna deasupra amestecul de ciocolata si se incorporeaza usor. Cand s-au amestecat bine se adauga nucile pecan.

- Amestecul se toarna in vas si se da la cuptor pentru 20-25min. Se lasa sa se raceasca complet in tava.

- Intre timp, se prepara caramelul. Pune vasul intr-o cratita pe foc. Adauga o lingura de apa, apoi lasa sa se topeasca la foc mediu. Adauga crema de nuca de cocos si amidonul de porumb. Fierbe cateva minute pana se incorporeaza bine si se topeste tot zaharul. Da la o parte si adauga un praf de sare.

- Scoate prajitura din tava si toarna peste caramelul topit.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.