Deserturi

#placinta dovleac #placinta

Reteta de placinta cu dovleac pe care o preparau bunicile! Este frageda si aromata

Placinta de dovleac este unul dintre deserturile adorate de copii, mai ales toamna. De asemenea, acest preparat este vedeta Halloweenului, asa ca este foarte important sa il ai acasa cu ocazia acestei sarbatori, care a fost preluata si in tara noastra de cativa ani.

Pentru a prepara insa cea mai gustoasa si frageda placinta este indicat sa afli cateva trucuri simple.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara placinta cu dovleac:

- 800 g. dovleac dat pe razatoare-

- 200 ml de apa

- faina cat cuprinde

- un praf de sare

- 100g de zahar

- o lingurita scortisoara

Cum se prepara placinta cu dovleac

Curata bine dovleacul de coaja si de seminte, apoi da-l pe razatoare. Pune dovleacul maruntit intr-o cratita si adauga peste el zaharul. Lasa-l sa se caleasca bine, iar apoi  presara peste el scortisoara. Dupa ce se incorporeaza, lasa amestecul deoparte pentru 8 minute.

Cum se face aluatul fraged

Amesteca intr-un bol apa cu uleiul si un prad de sare. Adauga apoi faina pana cand aluatul incepe sa se formeze si este mai greu de amestecat. Se amesteca cele trei linguri de ulei cu lingura de faina astfel incat sa ai un amestec cu o consistenta asemanatoare mierii. Poti adauga faina in etape.

Cum portionezi aluatul de placinta cu dovleac

Se imparte aluatul obtinut in trei parti aproximativ egale. Apoi,  intinde prima bucata de aluat, apoi unge-o cu amestec de faina si ulei.  Ruleaza foaia si da-o deoparte. Apoi, intinde a doua foaie de aluat, unge-o la randul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulata la marginea ei si impacheteaza ruland.

Intinde  si ultima foaie de aluat, unge-o cu amestecul de ulei si faina ramas, pune primele doua foi impachetate deasupra si ruleaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului