Daca vrei sa faci ceva dulce si de post, incearca un foetaj de mere. Este foarte simplu si rapid de realizat.
Ingrediente pentru foetaj de post cu mere
- 700 gr mere de masa, decojite si taiate
- sucul si coaja de la jumatate de portocala
- 100 gr zahar pudra
- nucsoara macinata proaspata
- 50 gr stafide
- 50 gr unt topit, racit
- 8 foi foetaj
-
2 linguri pesmet
Cum se prepara foetajul de post cu mere
Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Amesteca intr-un castron merele cu sucul si coaja de portocala , cu zaharul, nucsoara si stafidele.
Unge cu unt fiecare foaie de foetaj. Aseaza foile una peste cealalta, intr-o tava unsa sau cu hartie de copt . Pe ultima foaie, cea de deasupra, presara niste pesmet. Apoi ia cu o lingurita din compozitia de mere si intinde pe foaie.
Ruleaza apoi, unge cu unt si da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se serveste foetajul de post cu mere
Se serveste dupa ce se raceste. Poate sa fie adaugat zahar pudra peste el, inainte de servire.