In perioada postului te poti rasfata cu cateva delicii dulci. Incearca melcisorii cu dovleac si scortisoara. Se prepara repede si sunt potriviti pentru zilele in care ai pofta de ceva dulce. In compozitia cu dovleac mai poti adauga dupa preferinta nuci sau migdale.
Ingrediente pentru melcisori cu dovleac
- 1 kilogram dovleac
- aluat de placinta
- 50 grame zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
-
scortisoara
- ulei pentru uns.
Cum se prepara melcisorii cu dovleac
Taie dovleacul in cubulete. Pune apoi dovleacul intr -o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasa pe foc pana scade toata apa. Opreste focul si adauga scortisoara.
Pe o suprafata plana, intinde o foaie de aluat . Unge aluatul cu putin ulei. Presara putina scortisoara si adauga o parte din compozitia cu dovleac. Ruleaza apoi aluatul, pana capata forma unui sul.
Sulul obtinut aseaza-l in forma de melc , intr-o tava. Repeta procedura si cu restul de aluat si compozitie. Unge apoi melcii cu putin ulei. Da tava la cuptor, timp de 25 - 30 de minute.
Cum se servesc melcisorii cu dovleac
Melcisorii cu dovleac se servesc ca atare.