Deserturi

#dovleac #alaut #scortisoara

Reteta de post: Melcisori cu dovleac

In perioada postului te poti rasfata cu cateva delicii dulci. Incearca melcisorii cu dovleac si scortisoara. Se prepara repede si sunt potriviti pentru zilele in care ai pofta de ceva dulce. In compozitia cu dovleac mai poti adauga dupa preferinta nuci sau migdale.
 

Ingrediente pentru melcisori cu dovleac
 

 

Cum se prepara melcisorii cu dovleac
 

Taie dovleacul in cubulete. Pune apoi dovleacul intr -o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasa pe foc pana scade toata apa. Opreste focul si adauga scortisoara.

Pe o suprafata plana, intinde o foaie de aluat . Unge aluatul cu putin ulei. Presara putina scortisoara si adauga o parte din compozitia cu dovleac. Ruleaza apoi aluatul, pana capata forma unui sul.

Sulul obtinut aseaza-l in forma de melc , intr-o tava. Repeta procedura si cu restul de aluat si compozitie. Unge apoi melcii cu putin ulei. Da tava la cuptor, timp de 25 - 30 de minute.
 

Cum se servesc melcisorii cu dovleac
 

Melcisorii cu dovleac se servesc ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare