Deserturi

#post #prajitura #ciocolata #cacao #reteta

Reteta de prajitura cu ciocolata de post

Te-ai gandit vreodata sa pregatesti o prajitura de ciocolata fara lapte, fara oua si fara unt? Atunci trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta de post de prajitura de ciocolata, care este la fel de gustoasa ca una cu lapte si oua.

Ingrediente pentru prajitura de ciocolata de post:
 

  • 1 cana de apa calda
     
  • 1 jumatate de cana de pudra de cacao
     
  • 1 cana si jumatate de faina
     
  • 1 cana de zahar
     
  • 3 sferturi de lingurita de praf de copt
     
  • 1 jumatate de lingurita de sare
     
  • 1 jumatate de cana de ulei de floarea soarelui (care poate fi inlocuit si cu ulei de porumb )
     
  • 1 lingura de esenta de vanilie
     
  • 2 lingurite de otet distilat.
     

Cum se prepara prajitura de ciocolata de post:
 

  • Incalzeste cuptorul la nivelul cinci. Tapeteaza o tava rotunda cu putin ulei si pudra de cacao.
     
  • Intr-un castron mic amesteca apa cu pudra de cacao.
     
  • Intr-un castron mare combina faina, zaharul, praful de copt si sarea si fa o gaura in mijloc. Adauga amestecul de cacao, apoi uleiul si vanilia. Amesteca pana devine o crema fina. Incorporeaza si otetul. Toarna compozitia in tava.
     
  • Baga tava la cuptor si las-o la copt pentru 30-35 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa pentru verificarea aluatului va ramane curata. Dupa ce ai scos tava din cuptor las-o sa se raceasca pentru 20 de minute.
     

Cum se serveste prajitura de ciocolata de post:
 

  • Cu ajutorul unui cutit scoate prajitura din tava si intoarce-o invers.
     
  • O poti servi cu sos de ciocolata, cu dulceata de fructe sau fructe proaspete.


 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.