Deserturi

#budinca sa fac spume daca stiu #desert sa fac spume daca stiu #reteta sa fac spume daca stiu #sa fac spume daca stiu

Reteta de prajitura "Sa fac spume daca stiu". Cea mai populara reteta din 2021

“Sa fac spume daca stiu” este cea mai cautata si apreciata reteta din 2021. Denumirea prajiturii “Sa fac spume daca stiu”, a pornit de la un video devenit viral pe Tik-Tok.

Totul a inceput in momentul in care o doamna ii spune fiului, care o intreaba cum se numeste desertul, “Sa fac spume daca stiu”. Prin urmare, desertul si-a pastrat denumirea de “Sa fac psume daca stiu” si a inregistrat recorduri uriase in tredurile anului. Iata, asadar, cum se prepara desertul “Sa fac spume daca stiu”.

Ingrediente pentru “Sa fac spume daca stiu”

  • 1 litru de lapte
  • 200 grame de faina
  • Un praf de sare
  • 125 gr de unt
  • cacao
  • 200 grame de zahar
  • vanilie sau rom

Cum se prepara “Sa fac spume daca stiu”

Desertul “Sa fac spume daca stiu” se prepara foarte usor. Tot ce trebuie sa faci este sa pui laptele, sarea si zaharul intr-o oala, pe foc. Cand laptele se incalzeste da focul la minim. Incorporeaza treptat faina, amestecand doarte bine cu ajutorul unui tel, pentru a nu se prinde. Amesteca pana cand compozitia incepe sa se inghege si adauga apoi untul. In momentul in care compozitia devine vascoasa se ia oala de pe foc si se imparte continutul in doua parti egale.

Intr-o parte se adauga trei linguri de cacao si esenta de rom, iar in cealalta, esenta de vanilie. Se amesteca fiecare foarte bine pana cand se incorporeaza ingredientele.

Budinca rezultata se pune straturi, in paharele in care va fi servita. Se poate orna cu frisca, fructe, bucatele de ciocolata sau orice altceva doresti.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului