Avantajul e ca poti prepara nuga cu aproape orice iti trece prin cap, de la migdale, fistic, alune, stafide, pana la seminte de floarea soarelui.
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara nuga de casa:
– 5 albusuri
– 180 g miere
– 300 g zahar
– zeama de la 2 lime
– o fiola esenta de vanilie
– 200 g fistic si stafide (sau nuci, migdale, alune)
– blaturi de napolitana
Cum se prepara nuga de casa
Intr-un bol adanc bate albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar pana ce devin o spuma tare, care nu curge.
Separat, pune la bain marie mierea si zaharul, avand grija sa uzi constant marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa rece. Se adauga vanilia si zeama de lime. Se ia de pe foc si se amesteca foarte bine, pana devine o compozitie groasa. Aceasta se toarna usor peste spuma din albusuri si se pune din nou pe foc, timp de 10 minute, amestecand foarte bine.
Cand compozitia a devenit omogena si groasa, se ia de pe foc, se adauga fisticul si stafidele sa mixul de nuci si seminte ori stafidele, in functie de preferinte. Se aseaza compozitia intre foi de napolitana, apoi se preseaza bine cu o greutate, o carte groasa, spre exemplu. Cand s-a intarit compozitia, se taie in bucati si se serveste.