Deserturi

#nuga cu stafide #nuga cu fistic #nuga de casa # reteta nuga

Reteta delicioasa de nuga de casa cu fistic si stafide

Un desert care iti va aminti mereu de copilarie este nugaua. E un preparat foarte dulce si foarte fin pe care odata ce vei invata cum se face il vei repeta de fiecare data cand vei simti nevoia de ceva bun.

Avantajul e ca poti prepara nuga cu aproape orice iti trece prin cap, de la migdale, fistic, alune, stafide, pana la seminte de floarea soarelui.

Iata de ce ai nevoie pentru a prepara nuga de casa:

– 5 albusuri

– 180 g miere

– 300 g zahar

– zeama de la 2 lime

– o fiola esenta de vanilie

– 200 g fistic si stafide (sau nuci, migdale, alune)

– blaturi de napolitana

Cum se prepara nuga de casa

Intr-un bol adanc bate albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar pana ce devin o spuma tare, care nu curge.

Separat, pune la bain marie mierea si zaharul, avand grija sa uzi constant marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa rece. Se adauga vanilia si zeama de lime. Se ia de pe foc si se amesteca foarte bine, pana devine o compozitie groasa. Aceasta se toarna usor peste spuma din albusuri si se pune din nou pe foc, timp de 10 minute, amestecand foarte bine.

Cand compozitia a devenit omogena si groasa, se ia de pe foc, se adauga fisticul si stafidele sa mixul de nuci si seminte ori stafidele, in functie de preferinte. Se aseaza compozitia intre foi de napolitana, apoi se preseaza bine cu o greutate, o carte groasa, spre exemplu. Cand s-a intarit compozitia, se taie in bucati si se serveste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului