Deserturi

#reteta pentru copii #covrigi #covrigi simpli #retete covrigi

Reteta pentru copii: covrigi simpli

Covrigeii sunt o gustare indragita atat de adulti cat si de copii. Fa-i in casa pentru a alege chiar tu ingredientele folosite.
 

Ingrediente pentru covrigi

Cum se prepara covrigii


Pune intr-un recipient inalt apa, 2 linguri de zahar, faina, drojdia si sarea si amesteca cu un mixer pentru a obtine aluatul. Acopera cu o carpa umeda si lasa aluatul sa creasca o ora.

Framanta bine aluatul si imparte-l in 6 parti egale. Formeaza apoi covrigii dintr-un cerc cu o gaura in mijloc. Poti lipi marginile cu putina apa. Da apoi covrigii cu faina, acopera-i cu o carpa si lasa-i sa creasca inca 15 minute.

Fierbe apa intr-o oala cu 3 linguri de zahar. Scufunda fiecare covrig in apa fiarta si intoarce-l dupa jumatate de minut. Lasa-l inca 30 de secunde, apoi scoate-l pe un prosop. Aseaza covrigii intr-o tava cu hartie de copt, unge-i cu albus de ou si da-i la cuptor 25 de minute la 210 grade Celsius.
 

Cum se servesc covrigii


Se pot servi cu ceai sau lapte cald.

Sursa foto: yumarama.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare