Deserturi

#retete dulciuri #retete deserturi #retete

Retete de deserturi gustoase si sanatoase, cu putine calorii

Cu totii iubim deserturile, insa, de multe ori, suntem nevoiti sa ne infranam aceasta mica placere din cauza numarului de calorii continute de aceste dulci preparate. Cu toate ca majoritatea persoanelor considera ca deserturile care nu ingrasa sunt doar simple mituri, in realitate situatia este alta.

Cu ingredientele potrivite si cu o serie de retete simple, poti reusi sa prepari deserturi savuroase si cu un continut foarte scazut de calorii, care se vor dovedi o metoda cat se poate de sanatoasa de a-ti satisface pofta de dulce.

In cele ce urmeaza iti prezentam o serie de retete simple si gustoase de deserturi, potrivite pentru persoanele care isi doresc sa scada in greutate, pentru cele care vor sa-si tina silueta sub control sau pentru cele care, pur si simplu, isi doresc sa adopte un stil alimentar mai sanatos.

Biscuiti cu ciocolata si unt de arahide

Acest preparat este potrivit atat ca desert, cat si ca o gustare sanatoasa intre mese. Biscuitii sunt usor de facut, pot fi consumati si dupa cateva zile de la preparare si au foarte putine calorii. Iata cum ii poti prepara:

Ingrediente

  • 50 g unt de arahide
  • 40 g de faina de migdale
  • 1 lingura de miere
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 1 banana
  • vanilie
  • 30 g fulgi de ciocolata

Preparare

Incalzeste untul de arahide intr-o oala si amesteca pentru un minut, pana cand devine mai fluid. Adauga banana zdrobita, vanilia si lingura de miere si amesteca pana cand intreaga compozitie se omogenizeaza. Lasa oala pe foc pana cand compozitia incepe sa fiarba, iar dupa ce opresti focul, adauga restul de ingrediente, mai putin ciocolata. Pentru ca biscuitii obtinuti sa fie gustosi si sanatosi, iti recomandam sa folosesti fulgi de ovaz din cereale integrale.  

Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena, este momentul sa o lasi sa se raceasca, dupa care sa adaugi fulgii de ciocolata. Cu ajutorul unei linguri sau al unui aparat pentru fursecuri, formeaza biscuitii pe o farfurie, iar apoi adauga-i la congelator pentru aproximativ o jumatate de ora, pentru a se intari. Scoate-i de la congelator si bucura-te de un desert gustos si sanatos.

Bomboane cu kiwi si ciocolata

Este un desert excelent, preferat atat de adulti, cat si de cei mici. Gustul ciocolatei, combinat cu aromele exotice oferite de kiwi si de uleiul de cocos te vor ajuta sa obtii un produs delicios, dar si sanatos, care este foarte simplu de preparat.

Ingrediente

  • 3 kiwi taiate in felii rotunde
  • 2 tablete de ciocolata
  • bomboane decorative
  • scobitori

Mod de preparare

Infige cate o scobitoare in fiecare bucatica de kiwi si asaza-le pe o farfurie, pe care va trebui sa o pui la congelator pentru aproximativ 2 ore. Adauga ciocolata intr-un ibric sau intr-o oala mai mica si las-o pe foc pana cand se transforma intr-o glazura. Adauga uleiul de cocos peste aceasta si amesteca pana cand compozitia se omogenizeaza.

Scoate bucatile de kiwi de la congelator si scufunda-le in amestecul de glazura si ulei de cocos. Pune preparatul obtinut pe aceeasi farfurie si presara bomboanele decorative peste acesta. Lasa desertul la congelator pentru inca 10 minute, pentru a se intari ciocolata, iar apoi il poti servi.

Budinca de banane si cafea

Acest desert poate fi un mod excelent de a-ti incepe ziua, dar si un preparat potrivit pentru masa de pranz, cand ai nevoie de o motivatie in plus pentru a fi mai productiv pe parcursul zilei. Iata ingredientele necesare si cum se prepara:

Ingrediente

  • 3 banane
  • 10 g de cafea instant
  • 200 g de chefir
  • 20 g de zahar
  • 10 g de alune

Preparare

Pentru inceput, va trebui sa tai patru felii dintr-o banana, pe care le vei folosi la final. Paseaza restul de banane cu ajutorul unei furculite sau la blender si dizolva cafeaua instant in 10 ml de apa fierbinte. Adauga cafeaua peste banane si amesteca pana cand se omogenizeaza. Adauga chefirul si zaharul, amesteca bine si toarna preparatul obtinut intr-un pahar. Adauga feliile de banane peste si bucura-te de un desert cu putine calorii dar cu un gust delicios.

Este foarte simplu sa obtii un desert delicios, fara multe calorii, atunci cand folosesti ingredientele potrivite. Foloseste-te de imaginatie si descopera de unul singur noi retete deosebite de dulciuri cu putine calorii.

Sursa Foto: Shutterstock        

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului