Deserturi

#chec de post #retete chec #retete de post #desert

Retete de post: Chec de post cu fructe confiate

Ti-e pofta de ceva dulce? Iti recomandam o reteta simpla si rapida de chec de post cu fructe confiate. Se prepara foarte usor si este absolut delicios.

Ingrediente pentru checul de post cu fructe confiate

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 fiola esenta de vanilie (sau dupa gust)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri suc de portocala, proaspat stors
  • 1 lingurita suc de lamaie, proaspat stors
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 cana nuca de cocos
  • 3/4 cana amestec de fructe confiate (sau doar un fruct, la alegere)

Cum se prepara checul de post cu fructe confiate

Intr-un bol pentru mixer se adauga zaharul, sarea, si uleiul si se mixeaza bine. Cand se obtine o compozitie omogena, iar zaharul incepe sa se topeasca, se adauga vanilia, coaja de lamaie si de portocala, apa si sucurile de citrice.

Separat, intr-un alt bol, se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga peste compozitia umeda si se amesteca bine cu ajutorul unei spatule.

La final incorporeaza fructele confiate, taiate cubulete mici.

Adauga checul in forma tapetata cu hartie de copt si coace-l timp de 45 de minute la foc mediu.

Cand este gata, checul se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca fara a-l scoate din tava. Dupa 15 minute, se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Cum se serveste checul de post cu fructe confiate

Inainte de a servi checul de post cu fructe confiate, il poti pudra cu zahar pudra pentru un aspect mai placut. Merge de minune alaturi de o cana de cafea sau de ceai.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului