Ingrediente pentru prajitura de post cu ananas
- 1 conserva ananas felii
- 1 conserva ananas bucati
- 1 mana de cirese confiate
- 280 g faina
- 200 g zahar brun
- 1 lingura unt de cocos (sau margarina)
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
Cum se prepara prajitura de post cu ananas
Tapeteaza o tava cu ulei si zahar brun. Asaza apoi feliile de ananas pe suprafata acesteia. Umple locurile libere cu cirese confiate.
Intr-un bol adauga faina, zaharul ramas, sarea si praful de copt. Amesteca bine si adauga apoi conserva de ananas cu tot cu zeama si untul de cocos. Amesteca totul cu ajutorul mixerului. La final adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie, dupa gust.
Toarna compozitia in tava si coace totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute, sau pana cand prajitura se rumeneste la suprafata.
Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca la temperatura camerei, apoi rastoarn-o pe un platou.
Cum se serveste prajitura de post cu ananas
Serveste prajitura de post cu ananas rece alaturi de un pahar de vin demidulce sau o sampanie.
Sursa foto: bettycrocker.com