Deserturi

#prajitura cu banane #prajitura de post #retete de post #retete dulciuri

Retete de post: Prajitura rasturnata cu banane si nuci

Desi suntem in postul Pastelui nu inseamna ca trebuie sa reunti definitiv la dulciuri. Le poti inlocui cu deserturi la fel de gustoase, dar de post. Iata cat de usor se prepara prajitura rasturnata cu nuci si banane. In plus este delicioasa!

Ingrediente pentru prajitura rasturnata cu banane si nuci

Pentru blat:

  • 1 cana de zahar brun
  • 2 cani de apa
  • 2 cani de faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri margarina
  • 3-4 linguri de gem
  • 1/2 de cana de nuci pisate
  • 1 praf de copt
  • lingurita de bicarbonat stins
  • 3-4 linguri de cacao
  • o sticluta de rom
  • sare

Pentru topping:

  • 1 cana zahar brun
  • 100 g margarina
  • 3 linguri de sirop
  • 1/4 pahar miez de nuci prajite, tocate
  • 4 banane copte, taiate in felii groase

Cum se prepara prajitura rasturnata cu banane si nuci

Primul se prepara toppingul. Pune intr-o oala margarina, zaharul si incalzeste totul foarte bine pe foc mic. Toarna amestecul intr-o tava rotuna si adauga nucile tocate si apoi bananele taiate felii. Apasa usor, astfel incat acestea sa intre in topping.

Cat timp toppingul se raceste, se prepara blatul. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si sarea.

Intr-un bol pentru mixer adauga margarina si zaharul si mixeaza pana obtii o spuma. Incorporeaza apoi vanilia si adauga alternativ cate putina apa si cate putina faina pana incorporezi toate ingredientele. Adauga compozitia obtinuta peste banane.

Coace prajitura timp de o ora la cuptorul preincalzit la 180oC. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute, apoi se rastoarna pe un platou.

Lasa prajitra sa se raceasca complet inainte de a o servi.

Sursa foto: foodlibrarian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului