Deserturi

#ciocolata #zahar #retete de valentine's day #fructe

Retete de Valentine's Day: platou cu fructe si ciocolata topita

La un eveniment special cum este cel de Valentine’s Day sau la o cina romantica , un desert ideal este un platou de fructe si ciocolata topita.

Ingrediente pentru platou cu fructe si ciocolata topita
 

  • 110 gr zahar
  • 110 gr apa
  • 400 gr ciocolata, bucati
  • 2 linguri sirop auriu de zahar (Golden Syrup)
  • fructe, bucatele
     

Cum se prepara platoul cu fructe si ciocolata topita
 

Foloseste diverse fructe, taiate bucatele cat o imbucatura. Poti folosi portocale, struguri, banane, ananas, kiwi etc.

Pune apa si zaharul intr-o cratita si lasa-le pe foc pana cand zaharul s-a topit si ai obtinut un sirop.

Topeste ciocolata in bain marie. Apoi toarna Golden Syrup si siropul din apa si zahar peste ciocolata, astfel incat sa obtii un sos.
 

Cum se serveste platoul cu fructe si ciocolata topita
 

Aseaza bucatelele de fructe pe un platou. Pe acelasi platou, intr-un castron, toarna ciocolata. Foloseste scobitori sau betigase de frigarui mici pentru a intepa fructele si a le da prin ciocolata, inainte sa le mananci. Pentru un plus de senzualitate, serveste-le cu mana si rasfata-ti partenerul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare