Deserturi

#retete vara #pepene # retete pepene

Retete delicioase cu pepene, perfecte pentru o vara fierbinte

Pepenele este un aliment hidratant si sanatos, ideal pentru vara. Fructul contine vitamina A, B6 si C, precum si mai multi antioxidanti. Pe langa pepenele crud, servit ca atare, foloseste acest fruct in preparate usoare de vara.

Limonada cu pepene rosu

Limonada cu pepene rosu se face pe baza de pepene, lamaie, menta si apa. Aceasta bautura rece de vara este sanatoasa si poate fi preparata rapid, in doar cateva minute.

Gem de pepene verde

Daca vrei sa te bucuri de aroma de pepene mai mult timp, foloseste acest fruct pentru conserve. Incearca o reteta de gem de pepene verde. Pentru acest preparat ai nevoie de un pachetel de gelatina, suc de lamaie si apa.

Suc din pepene cu capsuni

Sucul de pepene si capsuni este una dintre cele mai simple bauturi nonalcoolice de vara pe care o poti face pentru familia ta. Pe langa aceste doua fructe, se adauga putin suc de lime pentru un gust acrisor si zahar ca indulcitor. Serveste-l simplu sau cu bucatele de gheata.

Prosciutto cu pepene

Dai vreo petrecere in aceasta vara? Impresioneaza-ti musafirii cu un platou cu aperitive din prosciutto si pepene. Un astfel de preparat va cuceri inimile tuturor, mai ales ca este si dietetic.

Aqua fresca de pepene rosu

Incearca o reteta internationala pentru bauturile de vara. Aqua fresca de pepene rosu este inspirata din bucataria mexicana.

Inghetata de pepene galben

In loc sa o cumperi din comert, inghetata poate fi facuta in casa, cu ingrediente proprii. Naturala si sanatoasa, inghetata de pepene galben se poate face din numai 4 ingrediente simple.

Supa de mango si pepene galben

Supa de mango si pepene galben este un preparat perfect pentru vara. Serveste rece preparatul, cu o frunza de menta.

Salata de rosii cu pepene

Pepenele poate fi combinat cu plantele aromatice. Este o combinatie inedita, foarte reusita, in special cand faci salate. Incearca o reteta de salata din rosii, pepene rosu si avocado. Salata se poate servi simplu, mai ales atunci cand vrei sa tii dieta.

Foto: mlive.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului