Deserturi

#culinar #tort migdale #retete Martha Stewart #tort portocale

Retete delicioase ale Marthei Stewart: Tort de portocale cu migdale

Una dintre cele mai apreciate retete recomandate de faimoasa Martha Stewart este tortul de portocale cu migdale, cu crema fina si untoasa, pentru gusturi sofisticate.

Ingrediente pentru tortul de portocale cu migdale:
 

  • 2 pachete de unt nesarat, topit si racit
  • 1 pachet de unt obisnuit
  • 250 g de faina de patiserie
  • 200 g + 3 linguri zahar
  • 6 oua mari, cu galbenusul separat de albus
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 2/3 cana de suc de portocale proaspat
  • 1/2 lingurita extract pur migdale
  • 1/2 cana de migdale zdrobite
  • un praf de sare
  • crema de vanilie gata preparata

Cum se prepara tortul de portocale cu migdale:

Preincalzeste cuptorul la 175 grade si unge cu unt doua tavi de tort rotunde, apoi tapeteaza-le cu hartie de copt.

Bate cu mixerul cele 200 g de zahar cu galbenusurile, pana devin pufoase. Adauga sucul de portocale, coaja rasa si extractul de migdale, apoi amesteca totul foarte bine. Toarna si migdalele in compozitie si continua sa mixezi, ca apoi sa adaugi faina si sa o incorporezi pana la omogenizare.

Intr-un alt bol, amesteca albusurile de ou, pana se formeaza varfuri moi.
Adauga sarea si cele 3 linguri de zahar ramase, apoi mixeaza bine.

Incorporeaza untul topit in aluat, apoi adauga amestecul cu albusuri.
Imparte compozitia egal pentru cele doua tavi si coacele-le 35 de minute.
Scoate-le apoi pe un blat si lasa-le la racit.

Taie varful celor doua blaturi coapte si racorite cu un cutit zimtat,
astfel incat sa le nivelezi deasupra. Pune primul blat pe un platou si
glazureaza-l cu un strat generos de crema de vanilie, apoi pune al doilea
blat deasupra (cu partea taiata in jos). Acopera-l cu un strat subtire de
crema pe toata suprafata.

Pune-l la frigider pentru cel putin 1-2 ore, inainte de a-l servi.

                                     


Cum se serveste tortul de portocale cu migdale:

Serveste tortul de portocale cu migdale ornat cu 2-3 felii de portocala si migdale pisate, presarate deasupra.

Foto: MarthaStewart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare