Deserturi

#porumb #retete #culinar

Retete simple si rapide de preparat porumbul


Porumbul fiert este la mare cautare in perioada de vara. Iata cateva metode care te vor ajuta sa il prepari in cel mai scurt timp posibil.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 2 stiuleti de porumb (verifica sa aiba bobul cat mai laptos);
  • Apa cat sa-i acopere.


Metode de preparare:


Metoda 1. Porumb fiert la abur

  • Daca ai o oala speciala de fiert la abur, nu ezita sa o folosesti pentru a fierbe porumbul;
  • Pune apa in partea special destinata si aseaz-o pe foc;
  • Curata porumbul de frunze si de matase si spala-l bine;
  • Cand apa incepe sa clocoteasca aseaza porumbul pe gratarul cu care cratita este dotata. Acoper-o cu capacul astfel incat aburul sa ramana in interior;
  • Da focul la maxim si lasa sa fiarba;
  • In aproximativ 15 minute porumbul trebuie sa fie fiert. Scoate-l cu ajutorul unui cleste special pentru alimente;
  • Adauga sare dupa preferinte .


Metoda 2. Porumb fiert la microunde

  • Curata primul strat de frunze si matasea porumbului;
  • Aseaza porumbul intr-un vas cu apa, timp de o ora. Pune deasupra acestuia un castron sau o farfurie, pentru a nu se ridica la suprafata;
  • Scoate porumbul din vas si indeparteaza excesul de apa;
  • Pune porumbul intr-o farfurie care se poate baga in cuptorul cu microunde, timp de aproximativ 7-10 minute.
  • Cand este gata scoate-l si indeparteaza-i frunzele;
  • Adauga sare dupa preferinte.


Metoda 3. Porumb fript in frunze

  • Curata primul strat de frunze si matasea porumbului;
  • Aseaza porumbul intr-un vas cu apa si pune deasupra un castron, pentru a nu se ridica la suprafata;
  • Pregateste apoi gratarul. Da foc carbunilor si asteapta pana cand acestia se transforma in jaratic;
  • Scoate porumbul din vas si tine-l putin cu varful in jos, pentru a i se scurge excesul de apa;
  • Aseaza-l pe gratar si acopera-l cu capacul;
  • Intoace porumbul la fiecare 5-10 minute pentru a nu se arde pe o parte iar pe alta sa ramana crud;
  • Cand este gata, funzele porumbului trebuie sa aiba o culoare maro inchis, spre negru;
  • Pune porumbul intr-o farfurie si inlatura-i frunzele;
  • Adauga sare dupa preferinte.


Metoda 4. Porumb fiert rapid

  • Cauta o oala sau o cratita destul de mare, pentru a incapea porumbul pe care vrei sa-l fierbi, umple-o cu  apa si pune-o la fiert. Ai grija sa fie suficienta apa, incat sa acopere porumbul;
  • Curata porumbul de frunze si matase si clateste-l bine cu apa rece;
  • Cand apa incepe sa clocoteasca, adauga porumbul;
  • Acopera recipientul cu un capac, astfel incat aburul sa ramana in interior;
  • Un porumb proaspat, care nu a inceput inca sa se usuce, fierbe in aproximativ 10-15 minute minute. In schimb, un porumb care a inceput sa se usuce poate fierbe si 30 de minute;
    Adauga sare dupa preferinte.


Metoda 5. Porumb boabe

  • Curata porumbul de frunze si matase;
  • Separa boabele de stiulete;
  • Pune boabele la prajit intr-o tigaie fierbinte;
  • Dupa ce s-au rumenit si pe o parte si pe alta, scoate boabele din tigaie;
  • Lasa porumbul sa se inmoaie timp de 2 minute intr-un vas cu capac;
  • Adauga sare dupa preferinte.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete