Deserturi

#desert #rulada #banane #oua #scortisoara #ghimbir #dovleac #smantana #deserturi

Rulada cu dovleac

Rulada cu dovleac este o prajitura rafinata, potrivita pentru ocaziile speciale. Are un gust fin si aromat si nu necesita foarte mult timp de preparare. Se serveste cu zahar pudra .
 

Ingrediente pentru rulada cu dovleac
 

Pentru chec:

  • 50 grame faina
  • 75 grame faina integrala
  • 5 grame bicarbonat de sodiu
  • 10 grame scortisoara
  • 10 grame ghimbir
  • 5 grame nucsoara
  • sare
  • 3 oua
  • 100 grame zahar
  • 100 grame zahar brun
  • 150 grame dovleac
  • 50 grame zahar pudra .

Pentru umplutura :

  • 250 grame crema de branza
  • 250 grame zahar pudra
  • 10 grame smantana
  • 50 grame piure de dovleac
  • 1 banana zdrobita
  • sare.
     

Cum se prepara rulada cu dovleac
 

Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, ghimbirul, nucsoara si sarea.

In alt bol amesteca ouale cu zaharul. Adauga dovleacul si compozitia cu faina si amesteca bine. Toarna compozitia intr-o tava rotunda si da la cuptor pentru 10 - 15 minute.

Cand checul este gata, scoate-l din tava si aseaza-l pe un prosop tapetat cu zahar pudra. Ruleaza si lasa sa se raceasca.

Pentru umplutura, amesteca crema de branza, zaharul pudra si smantana. Adauga apoi dovleacul, banana si sarea.

Pentru a asambla unge checul cu umplutura si ruleaza. Pudreaza cu zahar pudra.
 

Cum se serveste rulada cu dovleac
 

Rulada cu dovleac se serveste feliata, cu zahar pudra.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare