Rulada cu dovleac este un desert festiv, ideal pentru aniversarile de toamna. Este aromata si se poate servi cu inghetata si sosuri dulci de ciocolata sau caramel.
Ingrediente pentru rulada cu dovleac
- 100 grame faina
- praf de copt
- bicarbonat de sodiu
- scortisoara
- sare
- 3 oua
- 200 grame zahar
- esenta de vanilie
- 150 grame piure de dovleac
Pentru umplutura:
- 230 grame crema de branza
- 30 grame unt
- 120 grame zahar pudra
- esenta de vanilie
- 100 grame nuci
Cum se prepara rulada cu dovleac
Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea. Intr-un alt bol amesteca cu un mixer ouale si zaharul, pana obtii o crema pufoasa. Adauga vanilia si piureul de dovleac.
Adauga apoi si faina si amesteca. Toarna compozitia intr-o tava si da la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce scoti checul de la cuptor, ruleaza-l pe un prosop curat, tapetat cu zahar pudra.
Pentru umplutura, amesteca crema de branza, untul si vanilia. Adauga apoi zaharul si nucile. Desfa rulada, unge cu aceasta crema si ruleaza din nou. Acopera si da la rece peste noapte. Inainte de a servi, pudreaza cu zahar.
Cum se serveste rulada cu dovleac
Rulada cu dovleac se serveste ca atare. Poate fi servita cu inghetata de vanilie si sos de caramel.