Deserturi

#rulada #rulada padurea neagra #rulada cirese

Rulada "Padurea Neagra" cu cirese de vara

Rulada "Padurea Neagra" cu cirese de vara este un desert usor si indragit de oricine.


Ingrediente pentru rulada cu cirese:

Aluat:

  • 20 g unt
  • 125 g zahar tos
  • 1 lingura faina alba
  • 125 g ciocolata rupta bucati
  • 4 oua mari cu albusul separat de galbenus
  • 2 linguri zahar cristal
  • 1 lingura coniac de fructe

Crema:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar tos
  • 1 lingura de coniac
  • 300 g cirese de vara
  • pudra de cacao


Cum se prepara rulada cu cirese:

Unge o tava cu unt, apoi acoper-o cu hartie de copt si presara faina deasupra. Topeste ciocolata la aburi, apoi bate galbenusurile cu zahar tos si incorporeaza usor ciocolata in compozitie. In alt bol, bate spuma albusurile si adauga-le si pe ele in aluat, pe care il torni apoi in tava si il lasi la copt 20-25 de minute.

Intinde o alta hartie de copt si presara zahar tos deasupra, apoi rastoarna aluatul peste aceasta si acopera-l cu un prosop, lasandu-l sa se raceasca. Ruleaza apoi aluatul cu tot cu hartie si lasa-l in aceasta forma sa se "odihneasca". Dizolva zaharul cristal in apa fiarta, adauga coniacul si insiropeaza blatul.

Pentru crema, bate bine smantana cu zaharul tos si coniacul, intinde-o peste aluat si presara ciresele. Ruleaza usor aluatul si lasa rulada la racit.


Cum se serveste rulada cu cirese:

Rulada se serveste rece. Inainte de a o taia, presara zahar pudra pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete