Deserturi

#deserturi #rulouri #rulouri cu nutella

Rulouri cu nutella

Rulourile cu nutella sunt delicioase si gustoase, ideale pentru desertul de duminica. Se servesc cu inghetata de vanilie.


Ingrediente pentru rulourile cu nutella

  • 25 grame drojdie
  • 50 grame zahar alb
  • 100 ml lapte
  • 100 grame unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 oua
  • 550 grame faina
  • 150 grame zahar brun
  • 70 grame nuci tocate
  • 300 grame nutella
  • 1 lingurita scortisoara


Cum se prepara rulourile cu nutella

Combina drojdia cu o lingurita de zahar si o jumatate de cana de apa calduta si lasa la dospit timp de 10 minute.

Intre timp, fierbe laptele intr-o cratita impreuna cu zaharul alb, sarea si jumatate din cantitatea de unt. Dupa 10 minute, incorporeaza si amestecul cu drojdie, vanilia, 2 oua si faina.

Framanta bine aluatul format, acopera cu un servet de bucatarie si lasa la dospit timp de 2 ore.

Topeste restul de unt intr-o cratita, adauga zaharul brun si amesteca pana obtii un caramel. Incorporeaza apoi nucile si ia de pe foc.

Intinde aluatul, unge cu nutella, ruleaza si taie in 12 bucati. Transfera rulourile mici intr-o tava si unge cu oul ramas. Deasupra presara scortisoara si nucile caramelizate. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se servesc rulourile cu nutella

Rulourile cu nutella se servesc cu inghetata de vanilie si fulgi de migdale.

Sursa foto: saveur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete