Deserturi

#zmeura #retete #miere #deserturi #semifreddo #semifreddo cu zmeura

Semifreddo cu zmeura si miere

Semifreddo cu zmeura si miere este o inghetata mai usoara. Este foarte racoritor, gustos si aromat. Se serveste rece, cu sos de fructe proaspete.

Ingrediente pentru semifreddo cu zmeura si miere


3 oua
60 ml miere
520 grame iaurt
200 grame zmeura
250 grame capsuni
zahar pudra.

Cum se prepara semifreddo cu zmeura si miere

Intr-un bol amesteca bine cu un mixer ouale si mierea. Amesteca timp de 10 minute, pana obtii o crema. Adauga iaurtul.

Tapeteaza o forma de chec sau cozonac cu folie alimentara. Toarna compozitia in tava, acopera cu folie de plastic si da la rece pentru 2 ore.

Intr-un bol amesteca jumatate din compozitia de zmeura. Toarna apoi piureul obtinut peste compozitia cu miere. Acopera cu folie si da la rece peste noapte.

Inainte cu 20 de minute de servire, transfera inghetata in frigider. Intr-un bol amesteca restul de zmeura, capsuni si zahar pudra.

Rastoarna semifreddo pe un platou si taie in felii. Adauga pe fiecare felie cate o lingura din amestecul de fructe si zahar pudra.

Cum se serveste semifreddo cu zmeura si miere

Semifreddo cu zmeura si miere se serveste cu sos de fructe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare