Spuma de zmeura este un desert racoros si fin, potrivit pentru zilele caniculare de vara. Se prepara repede si are un gust bun si aromat. Se serveste cu zmeura proaspata.
Ingrediente pentru spuma de zmeura
- 200 grame zmeura
- 7 grame gelatina
- 1 albus
- 50 grame zahar
-
150 grame frisca.
Cum se prepara spuma de zmeura
Intr-un blender mixeaza bine zmeura, pana obtii un piure fin. Strecoara apoiprintr-o sita si indeparteaza semintele.
Intr-o cratita inmoaie geleatina in putin piure de zmeura. Lasa sa se topeasca. La foc mic topeste gelatina cateva minute.
Adauga apoi restul de piure de zmeura.
Amesteca albusul cu 30 grame de zahar. Adauga peste piureul de zmeura si amesteca bine.
Amesteca frisca cu restul de zahar. Incorporeaza apoi in piureul de zmeura.
Da la rece pentru 2- 3 ore.
Cum se serveste spuma de zmeura
Spuma de zmeura se serveste cu zmeura proaspata.