Strudelul de cirese este un desert aromat si gustos, potrivit pentru momentele in care ai invitati. Se poate servi atat simplu, cat si cu inghetata de vanilie sau frisca.
Ingrediente pentru studelul de cirese
- 700 grame cirese
- 100 grame zahar
- 20 ml suc de lamaie
- 10 grame scortisoara
- aluat pentru placinta
- 70 grame unt topit
- 100 grame migdale macinate
- zahar pudra pentru servit
- frisca pentru servit.
Cum se prepara strudelul de cirese
Intr-un bol amesteca ciresele cu zaharul, sucul de lamaie si scortisoara. Daca iti place, in aceasta compozitie poti adauga si putin alcool. Acopera bolul si lasa la macerat timp de 2 ore .
Dupa 2 ore, scurge bine compozitia. Incinge cuptorul la 180 de grade si unge o tava cu unt.
Intinde aluatul si unge-l cu unt topit. Preasara cu migdalele macinate. Peste migdale aseaza umplutura cu cirese. Ruleaza bine aluatul si sigileaza la capete. Unge ruloul cu unt topit si aseaza pe tava.
Da tava la cuptor, pentru 25 - 30 de minute.
Cum se serveste strudelul de cirese
Strudelul de cirese se serveste cu zahar pudra si frisca. Il mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.