Deserturi

#mere #desert #strudel # retete mere #strudel mere

Strudel de mere

Strudelul de mere este un desert savuros, ideal pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce. Pregatit cu stafide, vin dulce si mirodenii, strudelul cu mere va incanta intreaga familie.


Ingrediente pentru strudelul de mere

  • 150 grame faina
  • 1 galbenus
  • 30 ml unt
  • 100 ml apa rece

Pentru umplutura:

  • 150 grame stafide
  • 75 ml vin rosu dulce
  • 1 kg mere
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 125 grame unt
  • 50 grame zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara


Cum se prepara strudelul de mere

Amesteca faina cu galbenusul, untul topit si apa rece. Framanta bine compozitia, pana obtii un aluat omogen. Inveleste-l in folie de plastic si pune-l in frigider pentru 30 de minute.

Inmoaie stafidele in vin timp de 20 de minute. Feliaza merele si stropeste-le cu zeama de lamaie.

Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si lasa-l sa se odihneasca cinci minute.

Unge apoi aluatul cu unt topit, presara feliile de mere, stafidele, zaharul, condimentele si coaja de lamaie. Ruleaza aluatul si asaza-l in tava.

Introdu strudelul la cuptor pentru 45 de minute, pana cand aluatul devine auriu.


Cum se serveste strudelul de mere

Strudelul de mere se serveste cald, cu zahar pudra si inghetata de vanilie.

Sursa foto: desserts.wikia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului