Deserturi

#retete #capsuni #deserturi # tarte #tarta cu capsuni #tarta crocanta cu rubarba si capsuni

Tarta crumble cu rubarba si capsuni

Tarta crumble cu rubarba si capsuni reprezinta unul din deserturile ce nu trebuie ratate in aceasta vara.

Ingrediente pentru tarta crumble cu rubarba si capsuni

Aluat

100 g unt

100 g zahar pudra

1 ou

230 g faina

1 praf de sare

Umplutura

3 fire rubarba

200 g capsuni

2 linguri amidon

1 ou

100 g zahar tos

1 plic zahar vanilat

Pasta crocanta

25 g zahar

25 g zahar brun

40 g faina

25 g unt

50 g seminte de pin

Cum se prepara tarta crumble cu rubarba si capsuni

Framanta mai intai un aluat de tarta, din ingredientele mentionate. Infasoara aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la rece minim 30 de minute.

Intre timp, pregateste umplutura. Curata rubarba si tai-o rondele, spala capsunile si taie-le in jumatati. Amesteca bine aceste ingrediente, adauga apoi zaharul, zaharul vanilat, oul si amidonul si omogenizeaza compozitia.

Pentru pasta crocanta, trebuie sa framanti cu furculita toate ingredinetele, pana obtii un aluat usor nisipos.

Intinde foaia de aluat, pune-o intr-o tava de tarta si da-o la copt, pana devine aurie, circa 20 de minute.

Toarna umplutura in tarta, apoi faramiteaza deasupra aluatul crocant si semintele de pin.

Baga tarta la cuptor, inca 25 de minute, pana se incheaga compozitia.

Cum se serveste tarta crocanta cu rubarba si capsuni

Serveste tarta dupa ce s-a racit bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului