Deserturi

#tarta #smantana #caramel #banane

Tarta cu banane si caramel

Tarta cu banane si caramel este un desert foarte gustos. Se prepara foarte repede si este ideal pentru mesele festive. Poti prepara aceasta tarta si cu o zi inainte de un eveniment. Combinatia de caramel cremos si banane este inedita.
 

Ingrediente pentru tarta cu banane si caramel
 

Pentru aluat:

  • 335 grame faina
  • 235 grame unt
  • 100 grame zahar pudra
  • 3 galbenusuri.


Pentru umplutura:

  • 250 grame branza mascarpone
  • 250 grame smantana grasa
  • 400 grame lapte condensat dulce
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 2 banane feliate si prajite.


Pentru glazura:

  • 100 grame smantana
  • 100 grame ciocolata neagra.

 

Cum se prepara tarta cu banane si caramel
 

Pentru aluat, amesteca untul cu faina si zaharul pudra. Cand obtii o pasta omogena adauga galbenusurile. Amesteca bine. Impacheteaza aluatul intr-o folie de plastic si da la frigider pentru 2 ore.

Rastoarna laptele condensat intr-un recipient termorezistent. Acopera cu o folie de aluminiu si da la cuptor pentru doua ore, pana obtii un caramel.

Intr-o tava intinde aluatul. Da tava la cuptor pentru cateva minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie. Scoate de la cuptor si lasa sa se raceasca.

Topeste ciocolata. Unge aluatul cu ciocolata topita.

Intr-un bol amesteca smantana cu branza mascarpone . Adauga peste caramel. Amesteca bine. Toarna compozitia peste ciocolata topita. Deasupra aseaza feliile de banane caramelizate.
 

Cum se serveste tarta cu banane si caramel
 

Tarta cu banane si caramel se serveste ca atare. Inainte de a o servi o poti lasa la rece cateva ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete