Deserturi

#retete #deserturi #caise # tarte # tarta cu caise

Tarta cu caise

Tarta cu caise este foarte aromata si este unul din deserturile ideale de vara.

Ingrediente pentru tarta cu caise

Aluat

250 g faina

125 g unt

1 praf de sare

100 ml apa rece

Umplutura

500 g caise

100 g zahar

pesmet

3 oua

100 ml smantana dulce

50 g alune nesarate

Cum se prepara tarta cu caise

Amesteca faina cu sare, adauga untul bucatele si freaca bine, pana ce obtii un aluat sfaramicios. Adauga apa si amesteca aluatul pana la completa omogenizare. Lasa-l aluatul la frigider circa o ora.

Taie caisele in sferturi si amesteca-le cu 70 g de zahar.

Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi pune-l intr-o tava speciala de tarta (unsa si tapetata cu unt si faina). Inteapa aluatul cu o furculita, presara pesmet, apoi aseaza deasupra sa caisele.

Separat, amesteca ouale cu 30 de grame de zahar si smantana. Toarna crema rezultata peste caise, apoi presara alunele.

Pune tarta la copt, la foc moderat (180 grade) pana se rumeneste marginea.

Lasa tarta sa se raceasca.

Cum se serveste tarta cu caise

Serveste tarta rece, de la frigider.

Foto: insockmonkeyslippers.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare