Tarta cu caise este foarte aromata si este unul din deserturile ideale de vara.
Ingrediente pentru tarta cu caise
Aluat
250 g faina
125 g unt
1 praf de sare
100 ml apa rece
Umplutura
500 g caise
100 g zahar
pesmet
3 oua
100 ml smantana dulce
50 g alune nesarate
Cum se prepara tarta cu caise
Amesteca faina cu sare, adauga untul bucatele si freaca bine, pana ce obtii un aluat sfaramicios. Adauga apa si amesteca aluatul pana la completa omogenizare. Lasa-l aluatul la frigider circa o ora.
Taie caisele in sferturi si amesteca-le cu 70 g de zahar.
Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi pune-l intr-o tava speciala de tarta (unsa si tapetata cu unt si faina). Inteapa aluatul cu o furculita, presara pesmet, apoi aseaza deasupra sa caisele.
Separat, amesteca ouale cu 30 de grame de zahar si smantana. Toarna crema rezultata peste caise, apoi presara alunele.
Pune tarta la copt, la foc moderat (180 grade) pana se rumeneste marginea.
Lasa tarta sa se raceasca.
Cum se serveste tarta cu caise
Serveste tarta rece, de la frigider.
Foto: insockmonkeyslippers.com
#retete #deserturi #caise # tarte # tarta cu caise
Tarta cu caise
Tarta cu caise Tarta cu caise este foarte aromata si este unul din deserturile ideale de vara.- 2012-08-24 2012-08-24
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna