Tarta cu dovleac , rom si ciocolata amaruie este o adevarata delicatesa. Se prepara usor, insa rezultatul este surprinzator. Este o alegere potrivita pentru momentele cand ai multi invitati.
Ingrediente pentru tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
- aluat
- 400 grame dovleac
- 250 grame zahar
- 50 grame unt
- 50 ml rom
- 250 ciocolata neagra .
Cum se prepara tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
Unge o tava cu unt. Intinde aluatul in tava. Tapeteaza cu hartie de copt si boabe de fasole. Da aluatul la cuptor timp de 5 minute. Scoate aluatul si indeparteaza boabele de fasole si foaia de copt.
Pune dovleacul la copt intr-o tava, timp de 20 - 30 de minute. Intr-o cratita, pune pe foc zaharul. Amesteca continuu pana se topeste. Aauga dovleacul si amesteca bine.
Adauga in compozitie untul si romul. Continua sa amesteci pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
Toarna compozitia peste aluat. Adauga peste dovleac si ciocolata neagra. Da tava la cuptor, timp de 10 - 15 minute.
Cum se serveste tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
Tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie se serveste calda.