Deserturi

#tarta #dovleac #rom #ciocolata

Tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie

Tarta cu dovleac , rom si ciocolata amaruie este o adevarata delicatesa. Se prepara usor, insa rezultatul este surprinzator. Este o alegere potrivita pentru momentele cand ai multi invitati.
 

Ingrediente pentru tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
 

  • aluat
  • 400 grame dovleac
  • 250 grame zahar
  • 50 grame unt
  • 50 ml rom
  • 250 ciocolata neagra .

 

Cum se prepara tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
 

Unge o tava cu unt. Intinde aluatul in tava. Tapeteaza cu hartie de copt si boabe de fasole. Da aluatul la cuptor timp de 5 minute. Scoate aluatul si indeparteaza boabele de fasole si foaia de copt.

Pune dovleacul la copt intr-o tava, timp de 20 - 30 de minute. Intr-o cratita, pune pe foc zaharul. Amesteca continuu pana se topeste. Aauga dovleacul si amesteca bine.

Adauga in compozitie untul si romul. Continua sa amesteci pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Toarna compozitia peste aluat. Adauga peste dovleac si ciocolata neagra. Da tava la cuptor, timp de 10 - 15 minute.
 

Cum se serveste tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
 

Tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie se serveste calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare