Tarta cu gutui este usor de preparat si foarte delicioasa. Aromele de gutuie si caramel se combina armonios, pentru o tarta decadent. Se poate servi ca atare sau cu o cupa de inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru tarta cu gutui
- 300 grame zahar
- 2 lamai
- 10 gutui mici
- 30 grame unt
- faina
- aluat
- sare.
Cum se prepara tarta cu gutui
Intr-o oala combina 2 litri de apa cu 250 de grame de zahar. Adauga in apa si coaja rasa de la 2 lamai. Adauga in compozitie si zeama de la cele doua lamai. Curata si taie gutuile in felii. Adauga-le in apa si fierbe-le cateva minute. Cand au dat in clocot, da focul mai mic si mai lasa sa fierba 10 - 15 minute.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade . Intr-o tava pentru tarta amesteca restul de zahar cu putina sare. Pune tava la cuptor si lasa pana cand zaharul se ingroasa si capata o culoare maronie. Scoate tava si adauga si untul. Aranjeaza gutuile in tava si stropeste cu putina zeama de lamaie.
Aseaza peste gutui o foaie de aluat. Da tava la cuptor timp de 45 - 50 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie. Scoate tava de la cuptor si lasa tarta sa se odihneasca 20 minute. Tarta se rastorna apoi pe o farfurie, astfel incat fructele sa fie deasupra.
Cum se serveste tarta cu gutui
Tarta cu gutui se serveste ca atare.