Deserturi

#tarta #smochine #mere #aluat #migdale

Tarta cu mere si smochine

Tarta cu mere si smochine este o prajitura rafinata si gustoasa. Combinatia de arome si gusturi este speciala. Se serveste simpla, cu zahar pudra si migdale pe deasupra. O mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru tarta cu mere si smochine
 

  • 300 grame smochine proaspete
  • 150 ml suc de mere
  • 150 grame zahar
  • 100 grame unt topit
  • aluat pentru prajituri
  • 4 mere mari
  • 100 grame iaurt
  • 1 ou batut
  • 50 grame migdale prajite
  • zahar pudra.


Cum se prepara tarta cu mere si smochine
 

Curata smochinele de orice urma de codite sau impuritati . Intr-o tigaie, amesteca smochinele cu untul topit. Lasa-le sa se patrunda timp de cateva minute. Adauga apoi si sucul de mere si zaharul. Lasa toate ingredientele pe foc timp de 20 - 30 de minute pana se inmoaie bine. Cand s-au inmuiat transfera compozitia intr-un blender si mixeaza pana obtii o pasta moale.

Unge o tava pentru tarte cu putin unt. Aseaza aluatul si unge-l cu putin unt topit. Adauga compozitia de smochine.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Intre timp, curata merele de coaja si taie-le in cuburi. Aranjeaza bucatile de mere peste compozitia de smochine si presara pe deasupra zaharul. Da tava la copt, timp de 40 de minute.

Intr-un bol, amesteca iaurtul cu ouale. Dupa ce au trecut cele 40 de minute, scoate tarta si toarna peste mere compoztia cu iaurt. Mai da apoi tarta la cuptor, timp de 15 - 20 de minute.

Cand este gata, scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca. Presara pe deasupra migdalele prajite si zaharul pudra.
 

Cum se serveste tarta cu mere si smochine
 

Tarta cu mere si smochine se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului