Tarta cu migdale si sofran este o tarta decadenta, cremoasa si aromata, ideala pentru evenimentele festive. Se prepara usor si se serveste rece.
Ingrediente pentru tarta cu migdale si sofran
480 ml lapte
3 oua
100 grame zahar
2 ml apa de trandafiri
2 grame pudra de cardamon
5 grame sofran
100 grame migdale.
Cum se prepara tarta cu migdale si sofran
Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol amesteca laptele cu zaharul si ouale. Adauga pudra de cardamon si apa de trandafiri si amesteca bine.
Toarna compozitia intr-o forma rotunda de tarta. Da tava la cuptor pentru 25 - 30 de minute. Scoate de la cuptor si presara pe deasupra sofranul si migdalele tocate.
Da tarta din nou la cuptor pentru 20 - 30 de minute. Inainte de a servi lasa sa se raceasca. Ideal, aceasta tarta se serveste rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Cum se serveste tarta cu migdale si sofran
Tarta cu migdale si sofran se serveste ca atare.
#migdale #sofran #retete #deserturi #tarta # tarte # tarta cu migdale
Tarta cu migdale si sofran
Tarta cu migdale si sofran Tarta cu migdale si sofran este o tarta decadenta, cremoasa si aromata, ideala pentru evenimentele festive. Se prepara usor si se serveste rece.- 2012-03-27 2012-03-27
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului