Deserturi

#migdale #sofran #retete #deserturi #tarta # tarte # tarta cu migdale

Tarta cu migdale si sofran

Tarta cu migdale si sofran este o tarta decadenta, cremoasa si aromata, ideala pentru evenimentele festive. Se prepara usor si se serveste rece.

Ingrediente pentru tarta cu migdale si sofran


480 ml lapte
3 oua
100 grame zahar
2 ml apa de trandafiri
2 grame pudra de cardamon
5 grame sofran
100 grame migdale.

Cum se prepara tarta cu migdale si sofran

Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol amesteca laptele cu zaharul si ouale. Adauga pudra de cardamon si apa de trandafiri si amesteca bine.

Toarna compozitia intr-o forma rotunda de tarta. Da tava la cuptor pentru 25 - 30 de minute. Scoate de la cuptor si presara pe deasupra sofranul si migdalele tocate.

Da tarta din nou la cuptor pentru 20 - 30 de minute. Inainte de a servi lasa sa se raceasca. Ideal, aceasta tarta se serveste rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider.

Cum se serveste tarta cu migdale si sofran

Tarta cu migdale si sofran se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare