Deserturi

#ciocolata #lapte #scortisoara #desert #unt #miere #deserturi #tarta #pere #nucsoara

Tarta cu pere si ciocolata

Tarta cu pere si ciocolata este o placere pentru oricine. Acest tip de desert poate fi facut atat la ocazii speciale , cat si in mod obisnuit. Tarta arata foarte bine si este delicioasa.
 

Ingrediente pentru tarta cu pere si ciocolata
 

  • 1 1/4 cana faina de migdale
  • 3 linguri unt, topit
  • 2 linguri de miere
  • 1 cana lapte de orez
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri praf de cacao
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingura scortisoara
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 varf de cutit condimente amestecate sau cuisoare
  • 1 para.
     

Cum se prepara tarta cu pere si ciocolata
 

Amesteca intr-un castron faina cu untul si mierea. Toarna totul intr-o tava unsa si da-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru 10 minute, pentru a obtine crusta.

Pentru crema, amesteca laptele de orez cu amidonul si praful de cacao. Adauga apoi niste zahar daca vrei indulcitor sau miere. Pune-o apoi pe foc amestecand mereu timp de 6 minute, pana cand crema s-a ingrosat bine.

Pentru glazura trebuie sa amesteci cele 2 linguri de miere cu scortisoara, nucsoara si cuisoarele. Pune pe foc pana cand mierea se inmoaie.

Fierbe para intreaga, 20 de minute. Feliaza apoi fructul. Toarna crema in crusta, aseaza feliile de para, apoi toarna glazura.
 

Cum se serveste tarta cu pere si ciocolata
 

Se serveste rece sau calda.


Sursa foto: marthastewart.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului