Tarta cu prune si alune este un desert aromat si gustos, potrivit pentru weekend-urile de toamna. O poti servi cu smantana dulce si vanilie.
Ingrediente pentru tarta cu prune si alune
- 150 grame unt
- 70 grame alune de padure prajite
- 190 grame faina
- 100 grame zahar alb
- 70 grame zahar brun
- 5 grame scortisoara
- sare.
Pentru umplutura:
- 500 grame prune
- 8 grame faina
- 50 grame zahar
- 1 ou
- 1 galbenus
- 70 grame smantana
- 50 ml lapte
- sare
-
scortisoara.
Cum se prepara tarta cu prune si alune
Cu ajutorul unui blender, mixeaza bine alunele de padure pana obtii o pudra. Transfera intr-un bol si adauga faina, zaharul alb, zaharul brun, scortisoara si sare.
Amesteca bine si adauga apoi si untul. Preseaza apoi 3 sferturi din acest aluat pe fundul unei tavi unse cu unt. Da tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute.
Taie prunele pe jumatate si aseaza-le peste aluatul racit. Intr-un bol amesteca faina cu zaharul, oul, galbenusul, smantana, laptele, scortisoara si sarea. Toarna crema peste prune. Deasupra presara restul de aluat.
Da tava la cuptor pentru 50 de minute.
Cum se prepara tarta cu prune si alune
Tarta cu prune si alune se serveste ca atare.