Daca ai pofta de un desert aromat si rapid, poti incerca sa prepari o tarta cu aluat de foitaj si prune.
Ingrediente pentru tarta cu prune si sos de smantana
- 1 bucata aluat foietaj (400 g)
- 200 g prune
- 1 plic zahar vanilat
- 1-2 lingurite scortisoara
- 2 linguri smantana grasa
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- 1 lingura rom
Cum se prepara tarta cu prune si sos de smantana
Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.
Taie prunele in sferturi, apoi presara deasupra lor scortisoara si zahar vanilat.
Aseaza alautul intr-o tava de tarta, tapetata cu unt si faina.
Pune feliile de prune peste aceasta tarta, apoi da-o la copt, la 200 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.
Intre timp, prepara sosul ,amestecand bine smantana cu zaharul pudra si romul.
Cum se serveste tarta cu prune si sos de smanatana
Serveste tarta cu sosul de smantana deasupra, cat timp e calduta.
Sursa foto: eatthinkblogwoman.blogspot.com