Deserturi

#galbenus #zmeura #sare #ou #desert #unt #zahar #prajitura #deserturi #tarta

Tarta cu zmeura

Tarta cu zmeura este un desert potrivit pentru momentele cand ai invitati. Este o prajitura usoara si fina, cu o aroma aparte. O poti servi atat simpla, cat si cu zmeura proaspata si o cupa de inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru tarta cu zmeura
 

  • 125 grame faina
  • 160 grame zahar
  • un praf de sare
  • 60 grame unt
  • 1 galbenus
  • 10 ml suc de lamaie
  • 30 grame amidon
  • 250 grame zmeura.
     

Cum se prepara tarta cu zmeura
 

Intr-un bol amesteca faina, zaharul si un praf de sare. Adauga apoi untul taiat cuburi foarte mici. Amesteca bine.

Intr-un alt bol amesteca galbenusul cu sucul de lamaie si o lingura de apa. Adauga peste faina.

Amesteca bine aluatul. Preseaza apoi aluatul intr-o tava de tarta unsa cu unt.

Da aluatul la rece cat timp pregatesti umplutura.

Intr-o cratita, amesteca putina apa cu amidon. Amesteca pana obtii o pasta fina. Adauga zaharul si amesteca.

Adauga apoi zmeura si lasa pe foc 10 - 15 minute, amestecand continuu, pana sosul se ingroasa.

Lasa sa se raceasca. Toarna peste alaut . Da la cuptorul incins pentru 30 de minute.

Inainte de a servi, lasa sa se raceasca timp de 15 minute. Poti orna tarta cu zmeura proaspata.
 

Cum se serveste tarta cu zmeura
 

Tarta cu zmeura se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare