Pentru masa de Craciun poti incerca o reteta clasica, insa savuroasa. Tarta cu mere este usor de preparat si foarte gustoasa. In zilele festive o poti orna cu frisca si pudra de scortisoara .
Ingrediente pentru tarta de Craciun cu mere
- 250 grame pesmet
- 250 ml lapte condensat dulce
- 250 grame piure de mere
- 10 ml suc de mere
- 2 oua
-
scortisoara.
Cum se prepara tarta de Craciun cu mere
Tapeteaza peretii si fundul unei tavi cu pesmet. Da apoi tava la cuptor, pana pesmetul formeaza o crusta.
Intr-o cratita amesteca laptele condensat cu piureul de mere. Adauga si sucul de mere. Amesteca toate ingredientele. Adauga si un praf de scortisoara. Lasa cratita pe foc pana da in clocot.
Intr-un bol bate ouale. Adauga peste oua o lingura din compozitia cu lapte condensat si amesteca bine. Repeta operatiunea pana 1/3 din compozitia cu lapte condensat este incorporat in compozitia cu oua. Toarna apoi compozitia cu oua peste cea cu lapte condensat de pe foc. Amesteca bine toate ingredientele.
Toarna compoztia peste cursta de pesmet. Da tava la cuptor timp de o ora. Cand este gata, scoate tarta din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o servi.
Cum se serveste tarta de Craciun cu mere
Tarta de Craciun cu mere se serveste cu putina frisca si pudra de scortisoara pe deasupra.