Deserturi

#prajitura fara coacere #tartatarta fara coacere #tarta cu banane #tarta #banane caramelizate

Tarta fara coacere cu banane caramelizate si cocos VIDEO

Vrei sa prepari un desert rapid la final de saptamana, care sa nu te tina ore in sir in bucatarie, dar care sa fie gustos si usor in acelasi timp? Incearca tarta cu banane caramelizate! Se prepara usor, si nu trebuie sa o coci!

Ingrediente pentru tarta cu banane caramelizate si cocos

Pentru crusta:

  • 200 g biscuiti graham
  • 75 g zahar
  • 85 g unt, nesarat, topit

Pentru umplutura:

  • 2 oua mari
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 50g zahar
  • 85g miere
  • 600 ml lapte
  • 15g unt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 240g smantana pentru frisca

Pentru topping:

  • 3 banane
  • zahar alb
  • fulgi de nuca de cocos
  • miere

Cum se prepara tarta cu banane caramelizate si cocos

Cu ajutorul robotului de bucatarie sfarama biscuitii graham pana obtiiun pesmet. Toarna pesmetul intr-un bol, adauga zaharul si untul si amesteca bine. Poti sa amesteci compozitia si direct in robotul de bucatarie.

Adauga amestecul obtinut intr-o tava pentru tarta si preseaz-o usor cu ajutorul unui pahar. Adauga totul in frigider timp de minim o ora inainte de a adauga umplutura.

Intr-o oala pentru sosuri amesteca ouale, amidonul, zaharul, mierea si laptele. Pune totul pe foc mic si amesteca in continuu pana cand compozitia se ingroasa.

Adauga apoi oala intr-un bol cu apa rece si gheata, adauga untul, vanilia si sarea si amesteca pana se raceste la temperatura camerei.

Bate bine smantana pentru frisca pana isi tripleaza volumul si obtii o frisca pufoasa. Incorporeaza apoi crema de vanilie in aceasta, amestecand usor cu ajutorul unei linguri.

Adauga crema obtinuta peste blat. Niveleaza totul cu ajutorul unei spatule. Da totul la frigider pana se raceste complet.

Inainte de servire, taie bananele in jumatati si presara zahar din abundenta peste acestea. Cu ajutorul unei torte speciale topeste zaharul pana se transforma intr-un caramel. Pentru a te feri de orice pericol, pe aragazul neaprins, asaza o tava peste care pui un gratar. Peste acesta pune jumatatile de banana si apoi presara zaharul. In momentul in care folosesti flacara pentru a arde zaharul, nu risti sa arzi alte obiecte din casa.

Cum se serveste tarta cu banane caramelizate si cocos

Lasa zaharul sa se intareasca. Si asaza bananele peste tarta. Presara nuca de cocos desupra. Taie tarta si serveste-o stropita cu putina miere.

Sursa foto: diply.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.