Tarta frangipane cu prune este cremoasa, aromata si usor de preparat. Este ideala in zilele de toamna, atunci cand sezonul prunelor este in toi. Se serveste simpla sau cu frisca.
Ingrediente pentru tarta frangipane cu prune
- 250 grame unt
- 250 grame zahar
- 10 ml extract de vanilie
- 175 grame migdale macinate
- 3 oua batute
- 50 grame faina
- aluat
- 8 prune taiate pe jumatate.
Cum se prepara tarta frangipane cu prune
Cu un mixer, amesteca untul, zaharul si vanilia timp de 5 minute, pana obtii o pasta pala si pufoasa. Adauga gradat migdalele macinate si ouale, amestecand foarte bine.
Toarna compozitia intr-un bol si adauga faina. Acopera cu o folie alimentara de plastic si da-l la rece.
Incinge cuptorul la 180 de grade. Intinde aluatul intr-o tava rotunda. Peste aluat intinde crema frangipane. Deasupra aseaza prunele.
Da tava la cuptor pentru 20 - 30 de minute.
Cum se serveste tarta frangipane cu prune
Tarta frangipane cu prune se serveste ca atare.