Tartele cu aspic de caise sunt un desert delicios, care se prepara rapid, iar ingredientele de care ai nevoie pentru a le pregati sunt foarte usor de procurat.
Ingrediente pentru tarte cu aspic de caise:
Pentru tarte:
- 150 g biscuiti
- 1 lingura de miere
Pentru aspic:
- 4 caise
- 1 pahar de suc de mere
- 1 lingura de gelatina
- 1 jumatate de lamaie
Cum se prepara tartele cu aspic de caise:
Pune intr-o craticioara sucul de mere si zeama de la lamaie, adauga gelatina si lasa-le sa fiarba 5 minute amestecand incontinuu.
Taie caisele in bucati mici, adauga-le peste sucul de mere, paseaza-le si pune compozitia intr-o caserola, apoi pune-o la frigider.
Zdrobeste biscuitii si toarna peste ei mierea diluata cu doua linguri de apa. Amesteca bine compozitia, apoi pune-o in forme rotunde, unse cu putin ulei si pune-le o ora la frigider.
Dupa ce s-au intarit, scoate biscuitii din forme si pune peste ei rondele de aspic de caise.
Cum se servesc tartele cu aspic de caise:
Tartele cu aspic de caise se servesc reci, decorate cu felii de caise sau capsuni.
Sursa foto: retetebucatar.ro