Tarte tatin cu mere este o prajitura delicioasa, care combina dulceata caramelului si gustul aromat si acrisor al merelor. Se serveste cu sos de caramel si frisca.
Ingrediente pentru tarte tatin cu mere
- 10 mere
- sucul de la o lamaie
- 90 grame zahar vanilat
- 60 grame unt.
Pentru aluat:
- 180 grame faina
- sare
- 90 grame unt
-
25 ml apa rece.
Cum se prepara tarte tatin cu mere
Pentru a prepara aluatul, amesteca faina si sarea intr-un bol. Adauga untul taiat in cubulete si amesteca bine. Adauga apoi si apa si amesteca bine, pana obtii un aluat elastic.
Impacheteaza aluatul intr-o folie de plastic si da-l la rece pana prepari compozitia cu mere.
Decojeste merele si taie-le in felii. Intr-un bol, amesteca merele cu sucul de lamaie.
Topeste zaharul intr-o tigaie mare. Cand tot zaharul s-a topit adauga jumatate din unt. Adauga merele peste zaharul topit si presara peste mere restul de unt.
Peste merele din tigaie ruleaza aluatul. Sigileaza bine marginile tigaii.
Da tigaia la cuptorul incins pentru 25 - 30 de minute . Cand este gata, scoate din cuptor si lasa sa se raceasca 10 minute.
Acopera tigaia cu un platou si rastoarna tarta, astfel incat merele sa fie deasupra.
Cum se serveste tarte tatin cu mere
Tarte tatin cu mere se serveste ca atare.