Deserturi

#retete simple # prajitura cu mere #crema de branza #deserturi #prajitura #retete

Te-ai plictisit? Prepara o prajitura delicioasa cu mere si crema de branza

 

Te-ai plictisit si ti-e pofta de ceva dulce? Incearca sa prepari acasa o prajitura rapida cu blat de mere si umplutura din crema de branza.

Ingrediente pentru prajitura cu mere si crema de branza

Pentru umplutura de crema de branza:

  • 225g crema de branza pentru prajituri
  • 50g unt, la temperatura camerei
  • 10g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita vanilie

Pentru blatul de mere:

  • 400g faina
  • 200g zahar alb
  • 200g zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita mix de condimente (scortisoara,nucsoara, cuisoare, cardamom)
  • 3 oua
  • 350 ml suc de mere
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 mere Granny Smith, tocate cubulete marunte
  • Glazura de caramel (optional)

Cum se prepara cu mere si crema de branza

Adauga intr-un bol pentru mixer crema de branza, untul si zaharul. Mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena si spumoasa. Adauga apoi oul, faina si vanilia si continua sa mixezi pana la omogenizare.

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul alb, zaharul brun, scortisoara, sarea, praful de copt si mixul de condimente. Amesteca usor pentru a se combina.

Intr-un alt vas bate ouale pana la omogenizare. adauga peste sucul de mere si vanilia si continua sa amesteci. Toarna acest amestec peste cel de faina, impreuna cu cuburile de mere. Amesteca totul pana obtii un aluat omogen.

Intr-o tava tapetata cu unt sau hartie de copt, adauga doua treimi din aluat. Peste acesta, din loc in loc, adauga cate o lingura din crema de branza, pana termini compozitia. Niveleaza usor crema cu ajutorul unui cutit.

La final adauga restul de aluat si introdu prajiutura in cuptor pentru 60-75 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

Cand este gata, scoate tava din cuptor si asaz-o pe un gratar pentru a se raci. Scoate prajitura din tava dupa 15-20 de minute. Scoate apoi prajitura si las-o pe un gratar pentru a se raci complet, fara ca partea de jos sa se abureasca.

Cand s-a racit complet adauga glazura de caramel peste aceasta, sau decoreaz-o cu orice altceva doresti.

Sursa foto: myrecipes.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.