Deserturi

#reteta copii #prajitura tiramisu #tiramisu #desert

Tiramisu fara cafea. Reteta rapida, perfecta pentru copii

Tiramisu este unul dintre deserturile preferate ale romanilor. Este savuros, se prepara super usor si, in plus, se poate pregati in numeroase moduri. Este un desert versatil, cu care nu vei da gres niciodata in fata invitatilor. Daca vrei insa sa il servesti si copiilor, poti renunta la cafea, un ingredient care nu este recomandat micutilor. Aceasta reteta este una foarte usoara, gata in 15 minute.

 

Ingredientele de care ai nevoie pentru tiramisu fara cafea

  • 1 pachet (500 g) piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 linguri rase zahar pudra
  • esenta de vanilie

Ingrediente pentru sirop

  • cca 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de migdale
  • Ingrediente pentru ornat
  • cacao
  • fructe proaspete

Cum se prepara tiramisu fara cafea

Mixeaza mai intai smantana cu mascapoe pentru frisca, pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga apoi vanilia si zaharul pudra si amesteca-le 1, 2 minute. Intr-un vas separat, pune apa cu zaharul la foc mediu si amesteca pana cand zaharul se dizolva. Cand siropul sta sa dea in clocot, ia-l de pe foc.

Insiropeaza piscoturile si asaza-le in tava. Deasupra pune 1/3 sau 1/2 din crema, in functie de cat e de mare tava si deci, de cate randuri de piscoturi vei crea.

Ultimul strat de crema poate fi intins cu o spatula, ca si celelalte, sau poate fi format cu un pos. Presara cacao deasupra si da Tiramisu la frigider minim o ora.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului