Deserturi

#tort fructe de padure #tort cu frisca #tort afrodisiac #retete tot #deserturi #tort

Tort afrodisiac, cu fructe de padure si frisca

Nu trebuie sa fie ziua iubitului ori a sotului tau pentru a-l surprinde cu o felie de tort care ii va trezi toate simturile. Oricand ii poti pregati o surpriza delicioasa. Iar cand e vorba despre frisca, fructe de padure si sampanie, atunci e clar ca vorbim despre un Tort afrodisiac. Iata cum pregatesti acest tort cu adevarat savuros:

Ingrediente pentru tortul afrodisiac:

  • 1 blat tort de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 400 ml frisca lichida
  • 130 ml sampanie
  • 2 pliculete de gelatina
  • 70 g zahar tos
  • 10 linguri dulceata zmeura
  • capsuni/ coacaze/ mure/ macese/ afine
  • 200 ml frisca batuta

Cum se prepara tortul afrodisiac:

Prepara mai intai crema. Toarna frisca lichida intr-un bol si mixeaz-o pana cand se intareste, apoi da-o le rece pentru 2-3 ore. Intr-un alt bol mai incapator pune galbenusurile si zaharul tos si freaca-le bine cu o lingura din lemn sau cu o spatula pana cand obtii o crema albicioasa. Adauga sampania, zeama si coaja de lamaie. Amesteca energic pana cand se omogenizeaza.

Intr-o cana in care ai pus 8 linguri de apa calda adauga praful de gelatina si amesteca bine pana cand se dizolva. Adauga gelatina peste galbenusuri, apoi pune frisca si amesteca usor pana se omogenizeaza. Apoi adauga albusurile batute spuma si incorporeaza-le si pe ele cu grija.

Trece printr-o strecuratoare deasa dulceata de zmeura, astfel incat sa ii elimini samburii si sa obtii un jeleu fin. Incalzeste putin jeleul intr-un ibric pentru a deveni mai lichid si mai usor de intins.

Asaza primul blat in tava de tort cu pereti detasabili, iar deasupra intinde jeleul cu o spatula. Asaza si cel de-al doilea blat si pe el intinde toata crema de sampanie. Peste crema pune ultimul blat si preseaza usor. Lasa-l la frigider peste noapte.

A doua zi, inlatura marginea detasabila a tavii si asaza tortul pe un platou. Imbraca-l in frisca si orneaza-l cu fructe proaspete pe care le-ai spalat in prealabil si le-ai uscat cu un servet de hartie. Foloseste un sprit pentru frisca astfel incat sa ii dai o forma cat mai frumoasa tortului.

Cum se serveste tortul afrodisiac:

Serveste tortul afrodisiac insotit de un pahar de sampanie.

Sursa foto: pirun.kps.ku.ac
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare