Deserturi

#retete tort #tort #tort cu ciocolata #tort cu bezea #tort canadian

Tort canadian cu ciocolata si bezea

Tortul canadian cu ciocolata si bezea este un desert care te cucereste pe loc vedere prin aerul sau festiv, fiind ideal pentru masa de Paste.

Ingrediente pentru tort canadian cu ciocolata si bezea

Pentru blat:

 

  • 2 cesti de zahar
  • 2 cesti de faina
  • 3/4 ceasca de cacao
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 1 ceasca de lapte batut
  • 1 ceasca de cafea neagra
  • 1/2 ceasca de ulei vegetal
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Bezea:

  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 lingurita de bitartrat de potasiu
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 ceasca de zahar
  • 3 linguri de sirop de porumb
  • 1/3 ceasca de apa

Glazura:

  • 340 g de ciocolata neagra rasa
  • 1/2 ceasca de frisca

Cum se prepara tortul canadian cu ciocolata si bezea

Amesteca toate ingredientele pentru blat cu ajutorul mixerului timp de 2 minute. Unge si presara faina intr-o tava si adauga aluatul in ea. Coace-l timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade.

Pentru bezea, amesteca zaharul cu siropul de porumb si apa. Fierbe ingredientele pana cand ajung la temperatura de 115 grade. Bate albusurile de ou cu bitartratul de potasiu si cu esenta de vanilie. Adauga treptat siropul de zahar, in timp ce amesteci bezeaua cu mixerul.

Imparte blatul in doua parti egale si adauga bezeaua intre ele, inainte sa se intareasca.

Incalzeste frisca pana la temperatura de fierbere si toarn-o peste ciocolata rasa. Amesteca ingredientele cu ajutorul unei spatule, pana cand glazura se omogenizeaza. Acopera tortul cu glazura si lasa-l la racit timp de cateva ore.

Cum se serveste tortul canadian cu ciocolata si bezea

Tortul canadian cu ciocolata si bezea se serveste rece sau la temperatura camerei, alaturi de un frappe cu topping de ciocolata.

Sursa foto: blonde-honey.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare