Deserturi

# tort rapid #tort crocant #retete desert #retete tort

Tort crocant, pentru aniversari speciale

Vrei sa faci un tort rapid si de efect pentru o ocazie speciala? Nu este deloc dificil daca ai reteta si ingredientele potrivite. 
 
Ingrediente tort crocant 

Blat

  • 250 g biscuiti
  • 150 g nuci si alune
  • 40g unt topit
  • 3 linguri zahar MARGARITAR cristal
  • 1 varf de sare

Crema 

  • 200g zahar MARGARITAR cristal
  • 3 albusuri
  • 200g unt
  • 2 lingurite de apa

Cum se prepara tortul crocant

Se lasa la temperatura camerei pentru ~20 minute toate ingredientele cantarite in prealabil. Se aprinde cuptorul pentru preincalzire la 180 grade C cu grilajul pozitionat la mijloc. Se pregateste o forma rotunda de tort cu clama de deschidere.

In robotul de bucatarie cu lame, se amesteca biscuitii cu nucile, alunele, zaharul si sarea pana se obtine o compozitie granulata compacta. Intr-un bol se amesteca compozitia cu untul topit pana se umezeste in totalitate.                                                                              

Se unge forma de tort cu unt si se asaza compozita. Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru coacere ~15 minute la 180 grade C. La finalul perioadei de coacere se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca.  Pentru pregatirea cremei se pune o cratita la foc mic in care se topesc 100g zahar cu o lingura de apa. Dupa ce a ajuns la punctul de fierbere se stinge. 

Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas. Se toarna in fir subtire din siropul fierbinte de zahar si se mixeaza puternic crema pana cand amestecul se raceste. Se incorporeaza untul in bezea cu ajutorul mixerului. In cateva minute, crema de unt va fi gata. Culoarea se poate obtine foarte usor din fructe de padure presate si incorporate.

Pentru decorarea tortului, turnati crema peste blatul copt si introduceti in frigider pentru ~6 ore inainte de servire. Decorati tortul cu fructele alese si inimioarele de strat de zahar colorate MARGARITAR.

Cum se serveste tortul crocant

Reteta Gabrielei Simion este dedicata celor indragostiti. Asa ca se serveste in primul rand cu multa dragoste, alaturi de o limonada rece, deoarece este un tort dulce si aromat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului