Deserturi

#afine #dulciuri #tort #crema de branza # tort de afine

Tort cu afine si crema de branza

Ideal pentru evenimentele festive, tortul cu afine si crema de branza este delicios si aromat. Se serveste cu fructe proaspete.


Ingrediente pentru tortul cu afine si crema de branza

  • 450 grame faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura praf de copt
  • 200 grame unt
  • 350 grame zahar
  • 4 oua
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 700 grame afine
  • 250 grame crema de branza
  • 600 grame zahar pudra


Cum se prepara tortul cu afine si crema de branza

Amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea intr-un bol. Mixeaza 100 grame de unt, pana cand devine cremos. Adauga treptat zaharul si amesteca pana obtii o crema omogena. Incorporeaza pe rand si ouale, mixand compozitia foarte bine.

Adauga apoi si vanilia. Treptat, incorporeaza amestecul de faina pregatit mai devreme si laptele. Cand ai obtinut un aluat cremos, adauga afinele si apoi toarna toata compozitia intr-o tava.

Adauga tava la cuptoru incins pentru 40 de minute. Cand este gata, lasa aluatul sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate mai intai untul cu crema de branza si vanilia. Incorporeaza apoi zaharul pudra. Taie blatul in doua felii si unge-le cu aceasta crema.


Cum se serveste tortul cu afine si crema de branza

Tortul cu afine si crema de branza se serveste cu fructe proaspete si un pahar cu vin alb sau cu sampanie.

Sursa foto: iheartchocolatemilk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare