Deserturi

#retete desert # tort ciocolata #reteta tort # reteta tort ciocolata # tort branza

Tort cu branza, ciocolata alba si zmeura

Atunci cand vrei sa iti impresionezi musafirii cu un desert spectaculos, pregateste aceasta reteta de tort cu branza, ciocolata alba si zmeura. Succesul va fi garantat!

Ingrediente pentru tort cu branza, ciocolata alba si zmeura

  • 1 ceasca de miez de ciocolata, taiat marunt;
  • 3 linguri de zahar alb;
  • 1/4 ceasca unt, topit;
  • 280 g de zmeura congelata;
  • 2 linguri de zahar alb;
  • 2 lingurite de amidon de porumb;
  • putina apa;
  • 2 cesti de miez de ciocolata alba, taiat marunt;
  • 1/2 ceasca de smantana;
  • 220 g de crema de branza, moale;
  • 3 oua;
  • 110 g zahar alb;
  • 1 lingurita extract de vanilie.

Cum se prepara tortul cu branza, ciocolata alba si zmeura

Intr-un vas, amesteca ciocolata neagra, cele 3 linguri de zahar si untul topit. Toarna amestecul obtinut intr-o tava speciala, cu fetele detasabile, de tipul Springform. Intr-o cratita, amesteca zmeura, 2 linguri de zahar, amidonul si apa. Lasa sa dea in clocot, apoi continua sa fierbi 5 minute. Da sosul printr-o strecuratoare.

Incalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Topeste apoi la bain marie ciocolata alba, amestecand ocazional. Intr-un vas mare, combina crema de branza si restul de zahar.

Adauga ouale pe rand, apoi incorporeaza si vanilia cu ciocolata alba topita. Toarna jumatate din acest amestec in tava. Apoi adauga trei linguri din sosul de zmeura peste compozitia din tava. Adauga si restul din amestec de ciocolata in tava si repeta procesul cu sosul de zmeura.

Da la cuptor timp de o ora, apoi raceste tortul intre 6 si 8 ore.

Cum se serveste tortul cu branza, ciocolata alba si zmeura

Tortul cu branza, ciocolata alba si zmeura se serveste cu un topping de ciocolata neagra, alaturi de un pahar de suc.

Sursa foto: 12cakes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului