Deserturi

#branza #retete #tort #deserturi #tort caramel

Tort cu caramel si glazura de branza

Tortul cu caramel si glazura de branza este un tort decadent, potrivit pentru aniversari si evenimente festive. Se serveste rece cu caramel.

Ingrediente pentru tortul cu caramel si glazura de branza


450 grame faina
10 grame praf de copt
sare
350 grame zahar
350 grame zahar brun
350 grame unt
6 oua
5 ml extract de vanilie
200 ml lapte
100 lapte degresat
300 grame crema de branza
sos de caramel
nuci caramelizate.

Cum se prepara tortul cu caramel si glazura de branza

Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un bol amesteca zaharul cu 50 grame zahar brun si 200 grame unt topit. Adauga pe rand ouale si amesteca bine. Incorporeaza si vanilia. Adauga apoi si faina si laptele.

Toarna compozitia intr-o tava si da la cuptor pentru 40 de minute. Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-o cratita amesteca restul de zahar brun, laptele degresat si restul de unt. Lasa pe foc pana cand zaharul se topeste. Lasa pe foc cateva minute, dupa care transfera intr-un bol si amesteca bine pana cand se ingroasa.

Taie blatul pe jumatate si umple cu crema de caramel si crema de branza. Da la rece peste noapte.

Cum se serveste tortul cu caramel si glazura de branza

Tort cu caramel si glazura de branza se serveste cu sos de caramel si nuci caramelizate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare