Deserturi

#retete #tort #deserturi #tort de ciocolata #spuma de ciocolata

Tort cu spuma de ciocolata

Tortul cu spuma de ciocolata este un desert decadent, aromat si cu un gust extraordinar. Este ideal pentru mesele festive.

Ingrediente pentru tortul cu spuma de ciocolata


250 grame ciocolata neagra
45 ml apa
190 grame unt
30 grame zahar brun
4 oua.

Cum se prepara tortul cu spuma de ciocolata

Intr-o cratita amesteca ciocolata cu apa si untul. Lasa la foc mic pana amestecul este bine topit. Ia de pe foc si adauga in compozitie zaharul si galbenusurile.

Umple vasul de chiuveta cu apa rece si aseaza cratita cu ciocolata. Amesteca continuu, cateva minute, pana cand compozitia se intareste.

Intr-un bol amesteca albusurile pana obtii o bezea. Incorporeaza bezeaua in compozitia cu ciocolata si amesteca incet. Toarna apoi compozitia intr-o tava.

Da tava la rece pentru doua zile.

Cum se serveste tortul cu spuma de ciocolata

Tortul cu spuma de ciocolata se serveste ca atare, insa se poate servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare