Deserturi

#retete tort #deserturi #tort tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Ingrediente

Blat

  • 100 g ciocolata neagra facuta bucati Carrefour
  • 250 ml apa
  • 125 g unt, taiat cubulete Carrefour
  • 250 g zahar fin
  • 3 oua
  • 150 g faina Carrefour
  • Praf de copt
  • 25 g cacao
  • 110 g gem de caise

Crema

  • 200 g ciocolata neagra facuta bucati
  • 160 ml frisca lichida (29 – 35% grasime)


Mod de preparare tort de ciocolata

Crema de ciocolata:

Bateti frisca cu mixerul pana se intareste. Puneti pe foc o cratita cu apa, aduceti apa la temperatura de fierbere si apoi incalziti deasupra acesteia, intr-o craticioara sau un ibric neaderent frisca in care ati adaugat si bucatile de ciocolata. Amestecati frisca cu ciocolata continuu, pana ce se topeste toata ciocolata.

Blat:

Amestecati ciocolata facuta bucati si apa intr-o craticioara mica, anti-aderenta, la foc mic, pana ce se topeste ciocolata. Lasati craticioara sa se raceasca.

Frecati spuma untul cu zaharul. Incorporati ouale, pe rand, amestecand bine. Amestecati faina cu praful de copt, apoi adaugati-o in amestecul format din unt, zahar si oua. Incorporati si ciocolata topita.

Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu fundul detasabil, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si coaceti-o timp de o ora si 10 minute la foc mic (150 grade C). Dupa ce ati scos-o din cuptor lasati-o in forma sa se raceasca pentru 10 minute, apoi indepartati marginile formei. Dupa ce s-a racit taiati blatul in 2 straturi egale.

Ungeti fiecare strat cu gem de caise si intindeti 2/3 din crema de ciocolata peste primul strat de blat, acoperind cu al doilea strat de blat. Restul de crema de ciocolata incalziti-l pe foc pana capata o consistenta lucioasa si este usor de turnat peste tortul format (aveti grija ca amestecul de ciocolata sa nu atinga punctul de fierbere). Turnati amestecul de ciocolata peste tort, lucrand repede, intinzand glazura cu ajutorul unui cutit cu lama lata si varful rotunjit. Lasati tortul la temperatura camerei, pana ce se intareste glazura, apoi il puteti pune in frigider.

Carrefour va ureaza pofta buna!




  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.